14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSEttevõtjad ei jäänud maanteeameti peadirektori vastustega rahule

Ettevõtjad ei jäänud maanteeameti peadirektori vastustega rahule

Eelmisel kolmapäeval, 18. mail käis Raplas maanteeameti peadirektor Priit Sauk, et kohtuda kohalike ettevõtjatega. Kohtumise fookuses oli maanteeameti Raplas asuva teenindusbüroo sulgemine või ümberformeerimine.

Kohe kohtumise alguses võttis Sauk pinged selles osas maha, et Raplasse jääb maanteeameti teenindusbüroo alles. Küll aga kolib see riigimaja ruumidesse aadressil Tallinna mnt 14 ning pakutavate teenuste hulk väheneb.
Seda, et maanteeameti kohaliku teenindusbüroo saatus läheb kohalikele ettevõtjatele korda, oli selgelt näha osalejate arvust. Maanteeameti peadirektoriga oli Tallinna maan­teel asuvasse Loomeruumi tulnud kohtuma 25 ettevõtjat ning lisaks Rapla maavanem Tõnis Blank ja Rapla abivallavanem Kalle Toomet. Arutelu kiskus kohati tuliseks ja oma seisukohti kaitsti emotsionaalselt. Kohalike ettevõtjate seisukoht on selge: neile on eluliselt vajalik, et kohalik teenindusbüroo jätkaks seniste teenuste pakkumist. Kui tarvis, võidakse äärmisel juhul leppida sellega, et büroo uksed ei ole avatud kõikidel tööpäevadel. Maanteeameti plaan sellega aga ei kattu.
Priit Sauk ütles, et juuni alguses avatavas uues esinduses on võimalik teha teooriaeksameid eelbroneeringute alusel, lisaks võetakse vastu kuni 5. juulini juba registreeritud A- ja B-kategooria eksamid. “Kuna lähedal asub Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool ning mitmed rasketehnikat vajavad ettevõtted, siis jääb alles ka võimalus teha raskeveotehnika tehnoülevaatust ning rasketehnika sõidueksameid eelbroneeringute alusel klientide juures,” sõnas Sauk. Sellega aga nimekiri piirdub. Ülejäänud teenuseid maanteeameti Rapla esindus lähitulevikus enam ei paku.

Raplas enam sõidueksamit teha ei saa
Sauk põhjendas mitmete teenuste kadumist kohalikust büroost sellega, et need on kolinud ümber veebikeskkonda. Selleks puhuks jääb ka uude esindusse alles kliendiarvuti, kus saab teha toiminguid e-teeninduskeskkonnas. “Täna saab e-teenuse kaudu osta ja müüa autot, lisada kasutajaid, tellida registreerimise ja dublikaatmärki, taotleda juhilubasid, juhendaja tunnistust, registreerida eksamitele jne. Uued dokumendid saadetakse soovitud aadressile postiga,” selgitas Sauk.
Kõik see kokku tähendab näiteks seda, et alates 6. juulist ei võeta enam Raplas vastu B- ega A-kategooria sõidueksameid. Olukorra muudab veel absurdsemaks see, et praeguse seisuga on kõik eksamiajad 5. juulini täis ning rohkem end Raplas B- ega A-kategooria eksamitele kirja panna ei saa.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 25. mai Raplamaa Sõnumitest

6 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare