-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSKehtna valla veevärk saab uuenduse

Kehtna valla veevärk saab uuenduse

Kehtna valla elanikud pole juba kümme aastat joogivee kvaliteediga rahul olnud. Nüüd võivad nad veidi kergemalt hingata, sest vald tegeleb küsimusega jõudsalt.

Kehtna valla, eriti Kehtna alevi joogivesi on inimeste sõnul üks päev joogikõlbulik, teine päev aga lehkab kohutavalt. Sotsiaalmeedia kanalisse Facebook postitatakse alatihti pilte pruunikaks värvunud kraaniveest. Vallavanem Indrek Kullam kinnitas, et on probleemist teadlik ning olukorra parandamiseks tehakse koostööd Kehtna Elamuga.
Kullam ütles, et probleem on kümme aastat tagasi tehtud investeeringu kvaliteedis ja mahus. Majandusnõunik Hans-Jürgen Schumann täpsustas, et 2005.-2006. aastal toimunud Kehtna aleviku veevärgi rekonstrueerimine oli raha puudumise tõttu ainult osaline ja selle käigus jäi suures mahus alles vana torustik. Samuti ei olnud tema sõnul veetöötlusjaama tehniline lahendus just kõige õnnestunum. Schumanni sõnul on pikemat aega esinenud probleemile otsitud pidevalt lahendusi.
Teise põhjusena tõi Kullam välja Kehtna põhjavees leiduva bakteri, mis on tervisele ohutu, kuid võib pesitseda torudes ja soojaveeboilerites ning paljuneda, kui vett vähe tarbitakse.

Mariliis Vest 
Loe pikemalt 4. mai Raplamaa Sõnumitest