6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMaavanem ei algatanud Vigala valla eelarve üle järelevalvet

Maavanem ei algatanud Vigala valla eelarve üle järelevalvet

Rapla maavanem Tõnis Blank otsustas mitte algatada Vigala valla tänavuse eelarve üle järelevalvet, kuigi vallavanem Priit Kärsna ning volikogu liige Martin Andreller seda taotlesid.

Vigala vallavolikogu võttis eelarve vastu 29. märtsil peetud istungil. Kui volikogu oleks selle tegemata jätnud, oleks ta pidanud laiali minema, sest seadus nõuab eelarve vastuvõtmist hiljemalt märtsi lõpuks.
Veebruarikuisel istungil otsustas volikogu seitsme häälega kolme vastu valla tänavust eelarvet mitte vastu võtta.
Vallavanema hinnangul sellest hetkest eelarve eelnõu enam ei eksisteerinud ning ta andis teada, et vallavalitsus ootab volikogu komisjonidelt ettepanekuid uue eelnõu koostamiseks.
Neid ettepanekuid ei tulnud, vaid praeguse volikogu esimehe Meelis Välise ettepanekul pandi sama eelnõu märtsi istungil uuesti hääletusele, muudetud oli vaid kuupäev. Välis ütles volikogule, et oli konsulteerinud ka rahandusministeeriumiga, kust öeldi, et nii võib teha.
Vallavanem ja selleaegne volikogu esimees Andreller (kellele samal istungil hiljem umbusaldust avaldati) sellega ei soostunud.
Volikogu liige Enn Roosi tegi ettepaneku eelarve eelnõu siiski hääletada ja pärast vastuvõtmist suunata nn ekspertiisi, et saada selgust, kas vastuvõetud eelarve on õiguspärane ja kehtiv. Ettepanekut toetasid mitmed volikogu liikmed.
Andreller keeldus päevakorrapunkti edasi juhatamast, kui volikogu otsustab eelnõu hääletusele panna. Istungit asus juhatama aseesimees Aivar Jõgiste. 11 volikogu liiget kohalolnud 12-st otsustas jätkata eelarve eelnõu menetlemist ja seejärel võtta eelarve ka vastu.
Andreller saatis Rapla maavanemale kirja sooviga algatada eelarve üle järelevalve. Maavanem järelevalvet ei algatanud, väites, et see ei kuulu tema pädevusse.

Kelle pädevuses on menetlus?
Maavanem Tõnis Blank põhjendas järelevalvest keeldumist sellega, et ükski seadus ei anna maavanemale selliseks järelevalveks õigust.

Vivika Veski
Loe pikemalt 25. mai Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare