Rapla naiskodukaitsjad võitsid võimaluse osaleda Pitka luurevõistlusel

0
naiskodukaitse

Magamata öö, kivine Kohtla-Nõmme kaevandusmaastik ja sõjaline vastutegevus. Kõik need elemendid muutsid Naiskodukaitse koormusmatka läbimise kõigile kahekümne kolmele võistkonnale erakordselt raskeks.

Finišisse jõudis neist lõpuks 21. Parima tulemusega ületas lõpujoone Rapla ringkonna naiskodukaitsjate võistkond koosseisus Evelyn Gold, Triin Tähtla, Reelika Rohuste ja Mervi Kreem. Võistkonna esindaja oli Ando Lavrits.
Sel aastal korraldati Naiskodukaitse koormusmatk juba kahekümnendat korda. Esmakordselt leidis see aset Ida-Virumaal. Vapraid ja vastupidavaid naiskodukaitsjaid võõrustas Kohtla-Nõmme kaevanduste ümbruskond. Koormusmatk sai alguse reedel, 29. aprillil ning jõudis lõpule 1. mail. Esimesena jõudsid 29. aprillil pärast tööpäeva lõppu võistluspaika just NKK Rapla ringkonna naised.
Veel enne rajale minekut tuli selgitada võistkondade järjekord, ehk kes esimesena startida saab. Selleks tuli läbi teha laskeharjutus nii püstolitest kui ka automaatrelvadest. Tulemused ei olnud Rapla naiskonna jaoks just kiita. Laskevõistlusel saadi alles 19. koht, mis tähendas hilist starti. Reelika Rohuste ütles, et see tulemus tõmbas motivatsiooni kogu võistkonnal maha, sest nüüd tuli enne starti pikalt passida.
Võistkondi hakati rajale laskma südaööst. Iga kümne minuti järel läksid rajale järgmised võistlejad. 30. aprilli varahommikul kell 1.30 jõudis lõpuks kätte ka Rapla naiskonna start. Võistkonna nelja liiget ootas ees linnulennult 35-kilomeetrine rada, mis tegelikkuses oli siiski 53 kilomeetrit. Rajal tuli läbida 20 kontrollpunkti erinevate ülesannetega, mis panid proovile nii militaarsed kui ka üldised teadmised ning füüsilise vastupidavuse. Raja läbimine ei käinud siiski kiiruse peale. Korraldajad olid ette andnud kindla aja, millal ühes või teises kontrollpunktis olema peab.
Lõpliku paremusjärjestuse pani paika see, kui edukalt lahendati ülesandeid ning kuidas õnnestus end varjata vastutegevuse eest.

Siim Jõgis / foto: Kristjan Prii
Loe pikemalt 11. mai Raplmaa Sõnumitest