-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla vald korraldab koolivõrku ümber

Rapla vald korraldab koolivõrku ümber

Rapla vallal koolivõrgu korrastamise Euroopa meetme esimesse taotlusvooru asja ei ole, sest kavandatava ümberkorralduse käigus koolipind õpilase kohta ei vähene.

Sellise sõnumi tõi Rapla vallavolikogu ette möödunud neljapäeval valla haridusnõunik Tiina Roosimägi, kes oli nädal varem osalenud koolivõrgu korrastamise Euroopa Liidu meetme infopäeval. Roosimägi selgitas, et ümberkorraldamise investeeringute eesmärk peab olema koolivõrgu kokkutõmbamine, optimeerimine. Uute hoonete ehitamise ja olemasolevate õppehoonete rekonstrueerimise puhul peab olema paberi peal tõestatud, et õpilaste arv kas suureneb ja sellega seoses pind väheneb või väheneb rekonstrueerimise tulemusel käikujääv pind, lisas Roosimägi.
„Paraku oleme käitunud sellisel kujul, et peame alustama ettevalmistusi, et teise ossa projekte esitada, aga esimeses osas me kahjuks künnist ei ületa,” ütles Roosimägi.

Lisaks otsustas hariduskomisjon aprillikuu istungil, et vallavalitsusel tuleb valmistada ette Rapla linnas kahe põhikooli jätkamise ning gümnaasiumi osade sulgemise ja Rapla täiskasvanute gümnaasiumi tegevuse lõpetamise otsuse eelnõu tänavu teisel poolaastal.

Vivika Veski / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 4. mai Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare