6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSTolmav tee tekitas Raikkülas pahandust

Tolmav tee tekitas Raikkülas pahandust

Raikkülas tekkis konflikt tolmava tee pärast kruusatee ääres elava inimese, Raikküla Farmeri juhataja Tõnu Rahula ning Rapla politsei vahel. Kõiki osalisi rahuldavat lahendust pole tänaseni leitud.

Paratamatult on kruusateedega nii, et suurte ja väikeste masinatega sõites tekib kuiva ilmaga tolmukeeris. Raikküla-Lipametsa tee ääres elav inimene esitas tolmu kohta politseile kaebuse, kuigi kohalik põllumajandusettevõtja Tõnu Rahula oli elanikke hoiatanud, et alates 12. aprillist kuni 31. maini toimub teelõigul suurem liiklus. Lisaks laekus samalt inimeselt kaebus võimaliku kiiruse ületamise osas, see aga politsei kontrollimisel kinnitust ei leidnud.
Kohapeal käis asja kontrollimas liikluspolitseinik Olimar Merilain. Rahula väidab, et sel hetkel, kui politsei saabus, peatati umbes pooleks tunniks põllutööd põhjusel, et tema masinad panevad tee tolmama. Rahula oli ka Merilainilt küsinud, mis paragrahvi alusel käitutakse, millele väidetavalt vastati, et peatamist polegi toimunud, vaid lihtsalt soovitakse vestelda.
Rahula oli hämmingus, sest kahekümne viie aasta jooksul, mil kevadtöid tehtud, pole siiani juhtunud, et keegi tolmu pärast politseid välja kutsuks või üldse kaebaks. Tol päeval võttis ettevõtja vastutuse enda kanda ning palus töömeestel põllutöödega jätkata, mida ka tehti.
Kevadine aeg on põllumeestele üks töörohkemaid. Hea ilm kiirustab tagant, et võimalikult kärmelt põllutöödega ühele poole saada. Seda kinnitab ka Rahula, kes ütleb, et iga minut on ülioluline, et oma tegemistega õigel ajal valmis saada. Rahula tunnistab, et sündmuste keerises olles tundsid nad, et neile on liiga tehtud. Väidetavalt proovisid nad ka politseile selgeks teha, et nende ülesanne ei ole tegeleda tee korrashoiuga.
Rahula nõustub, et tee tolmamine on halb ning probleem olemas, kuid murega on valesse kohta pöördutud. „Meie oleme süüdi, et teeme oma tööd. Ega tööd sellepärast seista ei saa, et tolmab,“ selgitab Rahula. Ta lisab, et kui ta varem oli politseis toimuvate koondamiste vastu, siis täna leiab ta, et kui neil on ressursse tegeleda tolmavate teedega, siis on tunne, et neil on aega küllaga.

Politsei ühtegi rikkumist ei tuvastanud
Rapla politseijaoskonna patrullitalituse juht Margus Kaldma kinnitab, et politsei poole pöördus tõesti oma murega Raikküla-Lipametsa tee ääres elav inimene, kes väitis, et mööda teed veetakse põldudele sõnnikut ja intensiivse tegevuse tagajärjel on tee hakanud tolmama. Lisaks andis sama inimene teada võimalikust sõidukite kiiruse ületamisest antud teelõigul.
4. mai hommikul kontrollisid politseinikud teelõiku, mis Kaldma sõnade kohaselt tõepoolest tolmas. Suheldi teel liigelnud vedajatega, kes politsei väitel probleemi mõistsid. Ühtegi rikkumist nende tegevuses politsei teelõigul viibimise ajal ei tuvastatud.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 11. mai Raplmaa Sõnumitest

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare