9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMärjamaa kauaoodatud spordihoone tuleb tasahilju lähemale

Märjamaa kauaoodatud spordihoone tuleb tasahilju lähemale

Tänavu veebruaris andis Märjamaa volikogu vallavalitsusele nõusoleku kuulutada välja hange Märjamaa gümnaasiumi spordihoone projekteerimiseks. Maikuu istungil jäi üks hääl puudu, et sõlmida leping parima pakkujaga. Sama punkti käsitleti 1.juunil peetud erakorralisel istungil uuesti.

Märjamaa gümnaasiumil on kooli juures väike spordisaal. Osa kehalise kasvatuse tunde toimub poole kilomeetri kaugusel enam kui 50 aasta vanuses võimlas, kus oma aja märgina on veel kuivkäimladki. 1980. aastatel ehitas toonane EPT endale alevi serva spordihoone, kus praegu treenivad korvpallurid, maadlejad ja raskejõustiklased. Selle majaga on tehnilisi probleeme ja ülalpidamiskulud on suured. Ammu on alevis peetud plaane ehitada tänapäevane võimla kooli juurde ja lõpetada mitme amortiseerunud hoone ülevalpidamine. Vallavanem Villu Karu andis saadikutele kronoloogilise ülevaate pikast protsessist, mis on kestnud enam kui kümme aastat.
Koos gümnaasiumi viimatise juurdeehitusega projekteeris Pikoprojekt aastal 2004 ka võimla, kuid kuna aastaid ehituseni ei jõutud, on tänaseks projekt vananenud ja soovid muutunud. „Tänane nägemus ei piirdu enam pelgalt võimlaga. Silmapiiril terendab mitme väljaku, raskejõustiku- ja maadlussaali, jooksuraja ja majutuskohtadega spordihall, mis kannataks välja ka rahvusvahelisi võistlusi.

Reet Saar / illustreeriv foto: Siim Solman
Loe pikemalt 8. juuni Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare