6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSTöötukassas on juuni kohta harukordselt palju tööpakkumisi

Töötukassas on juuni kohta harukordselt palju tööpakkumisi

Suve alguse kohta on Töötukassa Raplamaa osakonnas harukordselt palju tööpakkumisi. Eelmise nädala lõpu seisuga oli neid nimekirjas tervelt 120.

Kuigi teisipäevase seisuga oli vabade töökohtade arv kahanenud 91 peale, on seda Raplamaa osakonna juhataja Hetti Kase sõnul endiselt märkimisväärselt palju. Kask selgitas, et kuigi paari päevaga on näiliselt 29 inimest leidnud töökoha, siis nii lihtne see tegelikult ei ole. Kuna vahele jäi nädalavahetus, on tõenäoline, et mõni tööpakkumine on vahepeal lihtsalt aegunud.
Kask ütles, et viimati oli juunikuus nii palju tööpakkumisi 2012. aastal, kui uksed avas Rappeli keskus. Toona otsis uus keskus endale nii müüjaid kui ka koristajaid. Üks põhjus, miks Rapla maakonnas on tööpakkumisi võrreldes varasemate aastatega rohkem, seisneb selles, et uusi töötajaid otsib Kohila Vineer. Pakkumisel on kakskümmend kohta puidupingi operaatoritele.
Samal ajal on suve algusele kohaselt jäänud vähemaks ka tööotsijaid. Näiteks märtsis oli neid Töötukassas arvel üle üheksasaja, 10. juuni seisuga oli neid 787. Käesoleva nädala alguseks oli nende arv vähenenud 776 peale. Kuigi tööotsijaid tundub olevat piisavalt palju, ei ole Hetti Kase sõnul kerge neid sobiva tööga kokku viia. Näiteks Kohila Vineeri tööpakkumiste juures ei saa Töötukassa ise mingisugust eraldi koolitust pakkuda. Tööle võetud inimesed koolitab ettevõte kohapeal välja.
Kask selgitas, et paljud tööotsijad ei soovi sinna kandideerida, sest see on vahetustega töö. “Lõppkokkuvõttes peab pakkumine sobima tööotsijale,” sõnas Kask.

Siim Jõgis/ illustreeriv foto: Siim Solman

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare