6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelÄra rallita tänaval - tee seda Laitses!

Ära rallita tänaval – tee seda Laitses!

Kiiver pähe, sõiduülikond selga, gaas põhja ja lendu! Paraja adrenaliinisüsti saamiseks ning kihutamisvajaduse rahuldamiseks tuleb Laitse rallipargis just need sammud läbida. Tegelikult saab seal teha veelgi rohkem.

Võtsime kolleegidega ette teekonna Laitsesse. Oli meile üllatuseks, kui avastasime lisaks rallirajale kardiraja, liikluslinnaku ja suure mängumaja. 28 hektari suurusele maatükile on paigutatud mitu lõbustusala – üks nendest paaris sõidurada, mis on Eestis ainulaadne. Seda seepärast, et seal saavad koos sõita kaks autot ning rada on osaliselt asfalteeritud, osaliselt kruusatatud. 2,3 kilomeetri pikkusel rajal korraldatakse ralli- ja võidusõite ning tee olevat LaitseRallyPark’i turundusjuhi Meelis Raudlehe sõnul väga tehniline ja ajas muutuv. See tähendab, et kui oled enda arvates kurvid selgeks saanud, selgub järgmisel korral, et kõik on tagurpidi ja teistmoodi.
Raudlehe sõnul ei ole aga rallypark mõeldud ainult võistluskeskusena, vaid  ka koolitamiseks ja õpetamiseks. Nii käivad seal politseinikud oma sõite tegemas ning õige pea on valmimas libedasõiduplats. Kõige primaarsem on Raudlehe sõnul aga turvalisus, millesse on palju investeeritud. Lisaks on oluline raja pidev hooldus. Kuna rada on hästi hooldatud ja turvatud, on võimalik kihutama minna ka oma isikliku autoga, kes rentida ei soovi. Kohapeal saab valida aga viie erineva Lada ja kuue BMW vahel. Kui viimased ära lõhud, jääb vastutus sinu enda kanda.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 29. juuni Raplamaa Sõnumitest