13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa kaunimad kodud on leitud

Raplamaa kaunimad kodud on leitud

Igal aastal valib Eesti Kodukaunistamise Ühendus kaunima Eesti kodu. Rapla maakonna kodukaunistamise konkursi „Eesti kaunis kodu“ maakondlik komisjon esitab presidendile omalt poolt kolm nominenti tunnustamiseks.

Kodusid hinnatakse vastavalt konkursi tingimustele neljast küljest. Vaadeldakse kodu terviklikku ruumimõju ehk harmoonilisust, funktsionaalsust ja ideede originaalsust, kodu heakorda ehk hoonete korrastatust ja teede seisundit, kodu haljastust ehk muru, lilli, ilupuid ning -põõsaid, kodu väikevorme ja nende sobivust ehk hinnatakse lipuvarrast, väravaid, väikehooneid, viitasid, välisvalgustust jne.
Rapla maakonna kaunimate kodude valim on alati olnud väga mitmekülgne. Need kodud on kahtlemata kõik kaunid, aga nad on ka väga erinevad. Iga kodu on omanäoline, olgu see siis linnakodu või maakodu, suur majapidamine või väike aialapp maja taga. Ühest hoovist aia ja majast kodu teevad aga ikkagi inimesed, kes pühendavad oma aega ja teevad seda siirast armastusest, austusest ja tegemise rõõmust.
Maakondlik tänuüritus, kuhu on kutsutud tunnustamiseks kõik omavalitsuste esitatud kaunite kodude omanikud, toimub 1. juulil.

Stina Andok / foto: Alice Võsu
Loe pikemalt 29. juuni Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare