Euroopa meistrivõistluste ennustusvõistlus

0
euro2016

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlused on ukse ees. Pall pannakse mängu juba reedel, 10. juunil Prantsusmaa rahvusstaadionil Stade de France. Sarnaselt varasemate suurturniiridega korraldab Raplamaa Sõnumid ka tänavu selle puhul ennustusvõistluse.
Ennustusest saavad osa võtta kõik Raplamaa Sõnumite lugejad. Euroopa meistrivõistlused kestavad täpselt kuu aega. Avamäng Prantsusmaa – Rumeenia peetakse 10. juunil ning finaal toimub 10. juulil. Selle ajaga peetakse kümnel Prantsusmaa staadionil kokku 51 kohtumist. Nendest 36 toimuvad alagrupiturniiril. Igal ennustajal tuleb ennustada just alagrupiturniiri mängude tulemusi. Lisaks tuleb õigesti ära arvata, mis riik kroonitakse Euroopa meistriks ja kes mängijatest lööb turniiri käigus kõige rohkem väravaid.
Ennustajal tuleb kupongile märkida iga mängu järele täpne skoor, millega see tema arvates lõpeb. Kui kohtumine selle skooriga tõepoolest lõpeb, saab ennustaja kolm punkti. Kui mängu võitja (või viik) on õigesti ära arvatud, kuid vale skooriga, lisandub ennustaja kontosse üks punkt. Kui ennustus on täiesti vale, siis selle kohtumise eest ühtegi punkti ei saa. Nõnda kujuneb alagrupiturniiri lõpuks paremusjärjestus kõigi ennustajate vahel. Loomulikult teeme igas lehenumbris ka vahekokkuvõtteid.
Väga võimalik, et pärast alagrupiturniiri veel üldvõitjat välja kuulutada ei saa. Kolm punkti saavad ennustajad ka selle eest, kui arvavad õigesti ära Euroopa meistri ja suurima väravaküti ehk mängija, kes lööb kõige rohkem väravaid. Kui väravaküti tiitli saab mitu mängijat, loetakse ükskõik milline nendest vastustest õigeks.
Iga inimene saab enda nime alt esitada ühe ennustuse. Täidetud kupongid tuleb tuua Raplamaa Sõnumite toimetusse hiljemalt reede, 10. juuni tööpäeva lõpuks. Samuti võib kupongi saata postiga aadressile Raplamaa Sõnumid, Viljandi mnt 6, 79511 Rapla (postitempel peab olema hiljemalt 10. juuni kuupäevaga). Auhinnad on välja pandud kolmele paremale ennustajale. Samuti loosime auhindu välja kõikide osalejate vahel.

Kupongi leiad 1. juuni lehest

Siim Jõgis