14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
PersoonKatrin Anto süda ja hing kisuvad Rapla poole

Katrin Anto süda ja hing kisuvad Rapla poole

Nimi Katrin Anto ütleb Järvakandi inimestele kindlasti palju. Kes on näinud teda kohalikku poodi juhtimas, kes laua taga olulisi otsuseid tegemas. Naine on nimelt Järvakandi vallavolikogu aseesimees.

Katrin tutvustab ennast kui põlist Raplamaa inimest. Tema lapsepõlv möödus Kehtnas, kooliaeg aga Raplas. Esimesse klassi panid vanemad ta tolleaegsesesse Rapla I keskkooli, praegusesse Rapla ühisgümnaasiumisse. Kui avati Rapla Vesiroosi gümnaasium, jätkas ta õppimist just seal, kuni põhihariduse omandamiseni. Pärast üheksandat klassi asus ta pooleteiseks aastaks õppima Järvakandi gümnaasiumisse. Siis aga viis koolitee Katrini Rapla täiskasvanute gümnaasiumisse, kus ta omandas keskhariduse, olles samal ajal abiks emale, kes pidas Järvakandis pagari- ja kondiitriäri Eliis.
Lapsena meeldisid Katrinile hobused. Ta käis Kehtna tallis venna eeskujul ratsutamas. Nüüd on ta enda sõnul isehakanud heegeldaja. „Kui mõtlen sellele, et saan koju minna heegeldama, hakkavad kohe liblikad kõhus lendama,“ naljatas ta. Kui aga juhtub, et mõtted muutuvad juba liiga koormavaks, läheb ta kohalikku raamatukokku, kus on tema sõnul tore raamatukoguhoidja, kes alati teab, millist raamatut talle soovitada. „See on hea viis oma mõtteid korrastada ja neid peast eemale viia,“ räägib Katrin.
Katrin on igati avatud, sõbralik ja rõõmsameelne suhtleja. Temaga on ääretult lihtne rääkida. Lisaks volikogu tööle on ta juba neli aastat olnud Järvakandi Konsumi juhataja ning emaks kolmele lapsele: 17-aastasele Anderole, 13-aastasele Egon-Martenile ning 5-aastasele Kirkele. Katrini sõnul on kõik kolm usinad tegelased. Andero suureks huviks on ajalugu ning seetõttu soovib ta saada ajalooõpetajaks.
2011. aastal sai Katrin Järvakandi vallalt suure tunnustuse, teda pärjati Järvakandi valla aasta ema tiitliga

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 15. juuni Raplamaa Sõnumitest