Memmed ja taadid koos Raikküla krahviga

1

Laupäevahommikuses päikeses ja puude varjus helises Kabala mõisa park Raikküla vallas Tamme külas muusikast. Oma 31. peole kogunenud Raplamaa memmed-taadid  laulsid häält lahti, pillimehed harjutasid pille soojaks.

Järvakandi segakoor ja Helgi Tagel võtsid koha sisse ja läbi pargi kõlava rahvaviisi „Tere, tibukene, kabujalakene” saatel hakkasid pidulised liikuma – oma „külapessa”. Vallavolikogu esimees Anne Kalf tuletas väikeses sissejuhatuses meelde, et 12 aastat tagasi oli Raikküla samuti memme-taadi peo võõrustaja. Tänavu on käes auväärne number – vald saab 800-aastaseks. Ajaloost teame, et 1216 märkis Läti Henrik oma kroonikas esmakordselt eestlaste vanemate nõupidamist Raikkülas.

Tiiu Luht / foto: Aare Hindremäe
Loe pikemalt 8. juuni Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
annimari
Külaline
annimari

Väga ilus pidu oli! Aga kes oli peo üldjuht, seda kahjuks artiklist ei selgu??? See oleks ka väga oluline rahval teada.