Pärimuskultuuri auhinnale kandideeris kaks Raplamaa naist

0

Pärimuspeo Baltica pidulikul avamisel 22. juunil Mooste folgikojas kuulutati välja Pärimuskultuuri auhinna (PäKu) laureaadid. Auhinnale esitati kokku 39 kandidaati, nende seas ka kaks naist, kelle tegevus on seotud Raplamaaga – Margit Kuhi ja Ave Sinikas.

Auhinna väljaandja on Eesti Rahvuskultuuri Fond koostöös Eesti Folkloorinõukoguga. Fondi antava stipendiumi said tänavu pärimuskultuuri õpetaja ja muusik Celia Roose ning seto kultuuri uurija ja kandja Paul Hagu. Eesti Folkloorinõukogu auhinna sai pärimusmuusik Lauri Õunapuu.
Selle auhinna eesmärk on tõsta esile isikuid või kooslusi, kes on panustanud valdkonna järjepidevuse hoidmisse ja tulevastele põlvedele edasiandmisse. Auhinnaga tunnustatakse sihipärast ja tulemuslikku loomingulist, õpetuslikku, teaduslik-populariseerivat või korralduslikku pärimuskultuurialast tegevust.
Ave Sinikas on kohalik pärimusekandja ja pikaajalise folkloorialase kogemusega klassiõpetaja Märjamaa gümnaasiumis. Ta on õppinud kandle-, lõõtsa- ja torupillimängu.
Margit Kuhi on Raplamaa kandlepäeva traditsiooni ellukutsuja, muusik ja õpetaja.

Helerin Väronen / fotod: Siim Solman ja Rait Pihlap
Loe pikemalt 29. juuni Raplamaa Sõnumitest