9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSROL pöördus peaministri poole Rapla liiklusregistri teenuste taastamiseks

ROL pöördus peaministri poole Rapla liiklusregistri teenuste taastamiseks

1. juunil suleti etteteatamata Rapla liiklusregistri büroo. Selle otsuse vastu käisid samal päeval meelt avaldamas paljud inimesed. Meeleavaldusele järgnenud kohtumisel saatis Raplamaa Omavalitsuste Liit peaministrile ametliku pöördumise.

Oma pahameelt näitasid 1. juunil üles lisaks ettevõtjatele ka autokoolide esindajad, vallavanemad ning maavanem. Kohale tuldi suurte veoautode, busside, mootorrataste, rollerite, järelkärudega masinatega välja näitamaks oma meelehärmi maanteeameti isetegevuse ja selle üle, et ükski nendest masinatest enam kohapeal teenust kasutada ei saa.
Maanteeameti peadirektorile Priit Saukile ja tema asetäitjale Meelis Telliskivile esitati teravaid küsimusi, peamiselt selle kohta, miks Rapla büroo nii ootamatult suleti. „Miks lõhutakse toimiv süsteem ning miks tehti seda nii kiiresti?“ küsiti.
Telliskivi vastustest võis siis välja lugeda, et peamiseks põhjuseks on eksamisüsteemi muutmine. Tema sõnul parandab teises linnas, näiteks Tallinnas, sõidueksami tegemine liikluskultuuri ja liiklusohutust. Veel väitis ta, et kuna inimene peab oskama sõita igal pool, ei ole vahet, kus eksamid tehakse.
Kokkuvõttes jäi ikkagi arusaamatuks, miks selline ümberkorraldus tehti. Teistes meediaväljaannetes on Sauk tunnistanud, et Raplas jäädi selgitustöö tegemisel hätta ning et maanteeameti esindajad oleksid rohkem pidanud ettevõtjatega suhtlema.

Lootust on, et teenused taastatakse

1. juunil tegi Rapla vallavanem Ilvi Pere ettepaneku kogu protsess peatada, Rapla teenindusbüroo uuesti avada ning siis kokku istuda ja arutada, kuidas ettevõtjad ja teised inimesed saaksid samamoodi tegutseda nagu varem. Sauk vastas siis, et Rapla bürood taasavada ei saa, küll oldi nõus jälle kokku istuma.
Eile hommikul see kohtumine Rapla vallavalitsuses ka toimus. Osalenud ettevõtjad ja omavalitsuste juhid saatsid ühise kirja Eesti Vabariigi peaministrile, majandusministrile, ettevõtlusministrile ja riigihalduse ministrile kindla nõudmisega, et maanteeamet muudaks Rapla teenindusbüroo osas tehtud otsuse. Rapla vallavanem Ilvi Pereütles, et on väike lootus Rapla büroo teenuste taastamiseks.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 8. juuni Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare