6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVolikogud kaaluvad Raplamaad põlistava suurvalla ideed

Volikogud kaaluvad Raplamaad põlistava suurvalla ideed

Juuru vallajuhtide ettepanekule alustada ühinemisläbirääkimisi omavalitsusüksuse moodustamiseks kogu Rapla maakonna piires ütlesid selge ei vaid mõned kaugemad vallad.

Rapla vallavolikogu otsustas vastata Juurule, et Rapla vald jätkab juba alustatud ühinemisläbirääkimisi Kaiu, Käru ja Raikküla vallaga, kuid laiema kandepinna leidmise korral on nad valmis arutama ka Juuru pakutud varianti. Samas leidsid Rapla vallavolinikud, et Juuru vallavolikogu esimehe Sirje Endre ja vallavanema Margus Jaansoni kirja ei saagi päris ettepanekuks nimetada, kuna selle taga pole Juuru volikogu otsust.
Rapla vallavolikogu esimees Tarmo Lukk meenutas, et Juuru on saanud ise ettepanekud Kohilalt ja Raplalt, kuid pole neile vastanud ega ole volikogu tasandil üldse mingit otsust teinud.
Juuru kiri leidis Rapla vallavolikogus mitmesugust vastukaja. Reformierakondlasest vallavolikogu liige Harri Õunapuu ütles, et võib tekkida probleeme nii suure valla juhtimisega, mis maakonna tasandil tekiks. Alar Muti Rapla Vallakodanike Liidust leidis, et maakonnasuurune vald oleks hea mõte. Keskerakondlasest volikogu liige Jüri Võigemast pidas maakonnapõhist ühinemist ebareaalseks, kuna pole liidrit, kes seda veaks.

Vivika Veski
Loe pikemalt 1. juuni Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare