Kirikumuusika festival alustas

Raplamaa suurim suvemuusikasari – kirikumuusika festival – algas 1. juulil ja kestab 15. juulini.

Kahe nädala vältel on meil võimalus heast muusikast osa saada, nii festivalile nime andnud Rapla Maarja-Magdaleena kirikus kui ka väiksemates maakirikutes. Avakontserdi põhiteos oli Helen Tobias-Duesbergi “Reekviem”, üks helitöö tema loomingu rikkalikust varamust.
Tänavu on kahekümne neljas suvi, mil Rapla festivali sõbrad on taas ootel olnud ja soojal suveõhtul aega leidnud ning kirikupingil kontserdikuulaja koha sisse võtnud. Orelirõdul oli end valmis seadnud Estonia Seltsi segakoor, mis tegutsenud 1993. aastast ja 1999-ndast on hoidnud peadirigendikeppi Heli Jürgenson. Solistid sopran Arete Teemets, metsosopran Tuuri Dede, bariton Tamar Nugis, oreli taga Piret Aidulo.

Tiiu Luht/ foto: Alice Võsu
Loe pikemalt 6. juuli Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

XXV Rapla kirikumuusika festival ei jätnud puuduta... juunist 9. juulini oli taas kord võimalus osa saada ühest Raplamaa muusikaelu suursündmusest. Muusikute fondil PLMF on juba alates 2010. aastast erak...
Avakontsert oma heliloojalt Nii palju kordi on Rapla kirikumuusika suvi seljataha jäänud, et 2017. aastaks on käes juubel. Muusikasõbrad saavad siirast rõõmu tunda. Eelkõige aga ...
Vestlusring: Veerand sajandit Rapla kirikumuusika... Maakonna tähtsaim kultuurisündmus, Rapla kirikumuusika festival toimub sel suvel juba 25. korda. Seekord on festival kantud veel kahest tähtpäevast: ...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga