9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKohila vald tõrjub uusi kaevandusi

Kohila vald tõrjub uusi kaevandusi

Kohila vallavolikogu ei nõustunud uuringuloa taotlusega edasiseks kruusakaevanduse avamiseks Lümandu külas ja lükkas ühtlasi edasi Alesti uuringuruumiga seotud otsuse.

Kohila vallavolikogu võttis vastu otsuse mitte nõustuda OÜ Metsakohin geoloogilise uuringu loa taotlusega Lümandu uuringuruumis. Samal istungil katkestas volikogu AS-i Nordecon Alesti VI uuringuruumi uuringuloaga seotud eelnõu arutelu.
OÜ Metsakohin geoloogilise uuringu eesmärk on selgitada välja Lümandu uuringuruumis põhjavee tasemest kõrgemal oleva kaevandamisväärse materjali kvaliteet, maht ja kaevetingimused tasemel, mis võimaldab pärast taotleda sellele kaevandamisluba. Uuringu käigus tahetakse rajada 20 puurauku ning 15 uuringukaeveõõnt. Uurimissügavus on kuni 15 meetrit.
Kohila vallavalitsus tegi volikogule ettepaneku taotlusega nõustuda. Ka volikogu maakomisjon toetas nõusoleku andmist. Samas ütles vallavalitsuse keskkonnanõunik Made Saadve, et tema isiklik arvamus on see, et valla territooriumil on juba avatud kaevandusi ning luba ei peaks andma.

Vivika Veski  / foto: internet
Loe pikemalt 13. juuli Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare