Toosikannu sai seavabaks

Käru vallas asuva Toosikannu puhkekeskuse omanik andis teada, et nende aiaga piiratud ulukialal elus metssigu enam ei leidu.
Kui Toosikannu loomapargis tänavu veebruaris kütiti esimesed katkunakkusega sead, ütles veterinaar- ja toiduameti Raplamaa veterinaarkeskuse juhataja Aavo Lumi, et sealsel aiaga piiratud alal tuleb metssigade arv viia nulli, ning leppis Toosikannu puhkekeskuse juhtidega suusõnal kokku, et nad teevad märtsi lõpuks aediku seavabaks. Talvise seisuga oli seal ligi nelikümmend siga, kevadel sündis põrsaid juurde.
Aediku seavabaks saamine venis seoses sellega, et vahepeal algatas keskkonnainspektsioon seal haldusmenetluse looduskaitseseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb loomade loomulikust keskkonnast eemaldamist ilma keskkonnaameti loata. Menetluse käigus otsiti lahendust, kuidas sead aedikust seadust järgides ära küttida.

Vivika Veski  / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 13. juuli Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Sealiha hind on teinud hüppelise tõusu Katri Reinsalu / foto: Siim Solman Juuli lõpus tuli teade, et Poolas tuvastati kodusigadel juba selle aasta neljakümnes sigade Aafrika katku juhtum....
Toosikannu puhkekeskust tunnustati EHE kvaliteed... MTÜ Eesti Maaturism tunnustas Toosikannu Puhkekeskust ökoturismi kvaliteedimärgisega EHE, mida antakse maapiirkondades pakutavale kvaliteetsele teenus...
Seakatk jõuab üha uutesse küladesse Vivika Veski / Sigade Aafrika katku on Rapla maakonnas tuvastatud kokku 26 kütitud ja 54 lõpnud sealt, veel kaks nädalat tagasi olid vastavad arvud...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga