Jalgpalli EM-i ennustusvõistlus jõudis lõpule

0

Sporditulemuste ennustamine ei ole kunagi kerge ülesanne. Tõele au andes oli see eriti keeruline äsja lõppenud jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel. Portugali meistritiitlit nägid ette vähesed, kuid mõni üksik seda ikkagi tegi. Raplamaa Sõnumite ennustusvõistlusele laekus kokku kuuskümmend ennustust. Nendest kolm pakkusid Euroopa meistriks Portugali. Õiget võitjat oskasid enne turniiri algust ennustada Jaak Ohaka, Garel Golovtšak ja Maie Ütsmüts.

Kõige populaarsem vastus oli, et Euroopa meistritiitli võidab Saksamaa. Seda varianti pakkus 24 ennustajat. Täpselt poole vähem ehk kaksteist inimest pakkus, et tiitli võidab Prantsusmaa. Nemad kaotasid kõige napimalt. Populaarsuselt kolmas oli Hispaania üheksa ennustajaga. Ühe võrra vähem ehk kaheksa inimest ennustasid võitjaks Inglismaad. Kolm ennustust laekus Belgia ning üks Itaalia võidule. Turniiri suurimaks väravakütiks tõusis prantslane Antoine Griezmann. Seda oskas õigesti ennustada neli inimest. Need olid Rivo Vaherna, Eve Lindre, Getter Kala ja Aivo Paljasmaa. Populaarsemad pakkumised olid, et enim väravaid lööb Cristiano Ronaldo või Thomas Müller. Rohkem kui paar korda käis läbi ka Zlatan Ibrahimovici, Robert Lewandowski ja Harry Kane’i nimi.

Raplamaa Sõnumite ennustusvõistluse lõplik paremusjärjestus (ees kogutud punktide arv):
30 – Ero Mihailov
29 – Kaido Keelmann, Siiri Kala
27 – Hugo Hommik, Rene Urke
26 – Maie Ütsmüts
25 – Ilmar Mõtsnik, Piret Sõber, Karl Erik Strandberg
24 – Kalev Kants, Mattias Kald, Tener Ilistom, Karl-Erik Sulend, Heigo Klaas, Mihkel Maltsar, Roland Klaas, Aivo Paljasmaa
23 – Veiko Sireli
22 – Auris Vähi, Kaspar Koit, Endla Sulend, Peeter Tarvis sen., Olav Ütsmüts, Vaido Nemvalts, Andrus Jürimaa, Ragne Orro
21 –  Peeter Tarvis jun., Tauri Talmet, Rivo Vaherna, Eve Lindre
20 – Arne Räime, Heljo Klaas, Drevor Andris Rudnevs, Sander Kala, Tenro Ilistom, Peeter Palusoo, Raivo Kattai, Kaire Keelmann

Auhinnad kolmele paremale:
1. Ero Mihailov – 50-eurone Taigi kinkekaart, kommipoe Magus Elu kommipakk, Raplamaa Sõnumite kolme kuu tellimus.
2. Kaido Keelmann – 35-eurone Meie Pubi kinkekaart, kommipoe Magus Elu kommipakk, Raplamaa Sõnumite kolme kuu tellimus.
3. Siiri Kala – Kaire Magusa Maailma tort, kommipoe Magus Elu kommipakk, Raplamaa Sõnumite kolme kuu tellimus.

Lohutusauhind: Kalev Kants – firma Adograaf tass, mille kujunduse saab ise valida.
Auhindade kättesaamise saab kokku leppida Raplamaa Sõnumite toimetuses aadressil Viljandi mnt 6 Raplas või helistades numbril 5551 1084.

Paralleelselt suure ennustusvõistlusega avaldas Raplamaa Sõnumid 8. juuni numbris ka n-ö väikese ennustusvõistluse. Selles rubriigis oli üheteistkümne Rapla maakonna treeneri ja spordiinimese ülesanne ennustada kuue alagrupiturniiri kohtumise tulemust.
Lisaks tuli neil kirja panna, kes tuleb Euroopa meistriks ning kes tõuseb suurimaks väravakütiks. Portugali meistritiitlit ei osanud keegi õigesti ära arvata. Küll aga pakkus kaks inimest, et suurimaks väravakütiks tõuseb Antoine Griezmann. Selle arvasid ära Margus Sepp ja Aivar Kuusmaa. Turniiritabelisse see teatud muudatusi tõi, kuid võitjat ei muutnud. Spordiinimeste ennustusvõistluse võitis Jaak Liivandi.

Lõplik tabel:
4 – Jaak Liivandi
3 – Lauri Mõttus, Jüri Pritšin, Margus Sepp, Aivar Kuusmaa
2 – Jüri Nisumaa, Erik Horn
1 – Tauno Sau, Ain Täpsi
0 – Rein Pajunurm, Donatas Narmont

Siim Jõgis