Kaduva valguse laulude” esmaesitus Raplas

0
kirikumuusika

Tiiu Luht.

Rapla 24. kirikumuusika festivali viimasele kontserdile maakonnas meelitas Maarja-Magdaleena kirikusse saalitäie kuulajaid Ameerika Talentide Sümfooniaorkester – YOA – täiskoosseisus, Lõuna-Ameerika muusika tunnustatud tutvustaja dirigent Carlos Miguel Prieto Mehhikost.

Oodatud oli Saksamaal eluneva eesti helilooja Jüri Reinvere helitöö esmaettekanne.
Rapla koguduse õpetaja Mihkel Kukk pidas meeldivaks märgiks eesti autorite töid festivali kontsertide kavades. Festivali üks patroonidest peapiiskop Urmas Viilma tuletas tervitades ja muusikalisi õnnestumisi soovides meelde, et kontserdipäev Raplas – 13. juuli – on maretapäev, Kesk-Euroopas tuntud talurahvapäevana ja kesksuvepühana, mida tähistatakse pühak Margareta mälestuspäevana. See on õnnestumise märk.
Kava avalood, Arvo Pärdi „Jõuluhällilaul” ja „Eesti hällilaul”, mis küll algselt sopranile mõeldud, kõlasid kammernaiskoori Sireen ja keelpillide esituses pehmelt ja naiselikult. Nagu hälli ääres ongi naisehääl loomulik.

Pikemalt loe 20. juuli Raplamaa Sõnumitest

Foto: Tiiu Luht