13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKädva rahvas tahab jääda Raplamaale

Kädva rahvas tahab jääda Raplamaale

Käru valla Kädva küla rahvas saatis Käru vallavolikogule kirja, milles avaldab soovi liituda Kehtna või Rapla vallaga, juhul kui Käru vald liitub Türiga.

Kirjale on lisatud küsitlusleht, kuhu on andnud oma allkirja 42 Kädva elanikku ja maakoduomanikku, kellest 36 soovib ühineda Kehtna-Rapla suunal ja kuus Türi suunal.
Kirja koostajad kirjutavad, et enamik Kädva elanikke on vastu liitumisele Türi vallaga ega soovi üle minna Järva maakonna koosseisu. „Kädva piirkond geograafiliselt ei ühti sellise kooslusega. Samuti on liikluskorraldus bussiliikluse osas sellel suunal praktiliselt olematu. Eriti just eakatel inimestel tuleks taluda väga palju ebameeldivusi harjumuspärase suuna muutmisel. Rapla suunal on praegu korraldatud bussiliiklus aga väga sobiv,” põhjendatakse kirjas. Ja: „Haldusreformi ei teostata igal aastal, seetõttu on väga oluline, et ei mindaks kaasa kaunite lubadustega hetkeseisus, vaid mõeldakse ka tulevikule ja arvestatakse kõigi elanike vajaduste ning soovidega lähtuvalt geograafilisest asukohast ning sobivamast tõmbekeskusest.”
Koopia saatsid kirja koostajad Kehtna vallavolikogule ja Rapla maavanemale.
Kehtna vallavolikogu esimees Katrin Velleste ütles, et nad käsitlesid seda oma volikogu istungil ja leidsid, et kõigepealt peab Käru tegema oma otsuse, kuhu nad liituvad.
„Võtame kirja teadmiseks ja oleme äraootaval seisukohal,” lausus Velleste.
Käru vallavanem Elari Hiis tõdes, et sellisele kirjale tuleb kuidagi reageerida, ja lubas, et nad viivad lähiajal vallas läbi küsitluse, et saada täpselt teada, mida valla eri piirkondade elanikud arvavad.
Volikogu liige Maimo Nöps ütles, et sellest oleks kahju, kui Kädva elanikud Käru vallast ära lähevad. Ta on kogenud, et noorem rahvas Kädvalt võtab Käru valla tegemistest osa küll. Käru vald on aidanud Kädva rahval korda teha küla seltsimaja.
Kädva rahvas kinnitab aga, et kui Käru vald jääb ikkagi Raplamaale, siis nad lahku lüüa ei tahagi.

Vivika Veski / foto: Alice Võsu