Kirjandus elas Kohila mändide all

0

Möödunud laupäeval, 9. juulil korraldati teist aastat järjest Kohila alevi männikus kirjandusüritus “Kapa männik loeb”. Ürituse eesmärk oli väärtustada kirjandust ja männikut koos. Päeva juhtis ja kirjanikke küsitles Margus Mikomägi.

Sel aastal arutlesid kirjandusteemadel ning lugesid ette oma loomingut Mika Keränen, Kaur Riismaa, Andrei Hvostov, Jelena Skulskaja, Jaan Malin ehk Luulur Jaan ja Veronika Kivisilla. Teadmisi pandi proovile maastikumänguga “Kapates Kapakas”, müüdi vanu ja uusi raamatuid ning kehakinnitust pakkus kohalik uus ettevõte Eifeli Köök.
Igalt kirjanikult uuris Mikomägi, mis kohta peab ta koduks, ning arutleti kirjanduse, luule, kultuuri ja tõlkimise tähtsuse üle. Huvitaval kombel sattusid sel aastal kokku sellised kirjanikud, kes ühel või teisel moel on kuidagi seotud teatriga.

Helerin Väronen / Foto: Esne Ernits
Loe pikemalt 13. juuli Raplamaa Sõnumitest