Külarahvas ja Mõisamaa Hiiemägi kohtusid

0
paluküla

Vivika Veski /

Mõisamaa ja Nihu küla tähistasid oma 430. aastapäeva kokkusaamisega Mõisamaa Hiiemäel, kus kuulati kohapärimuskursuste lektorit Jüri Metssalu ja vaadati Vaba Vankri etendust.

Märjamaa vallas Mõisamaa külas asuvat hiiemäge ei pruugi asjatundmatu silm märgatagi – veidi kõrgem võsase metsaga kaetud koht põldude vahel, kahe Rahemaa talu kadakane karjamaa. Ka kirjalikku teavet selle paiga kohta on avalikkuse ette jõudnud varem ainult kolmel korral.
Haimre rahvamaja korraldatud kokkusaamisel Mõisamaa Hiiemäel räägib Eesti Kirjandusmuuseumi rahvaluule arhiivis kohapärimuse töörühmas töötav Jüri Metssalu, et nende rühm tegeleb maastikuga seotud lugudega, mille hulka kuuluvad looduslikud pühakohad. Nad uurivad, kuidas inimene tajub ruumi enda ümber – millised on tähenduslikud paigad, mis olid lapsepõlves olulised kohad, millised kohad teda tänapäeval kõnetavad.

Pikemalt loe 27.07 Raplamaa Sõnumitest.

Foto: erakogu