Unustatud ajalugu ja mõisakeraamika Atlas

0
atla

Helerin Väronen.

Eesti Mõisakoolide Ühenduse eestvedamisel avavad külastusmängul “Unustatud mõisad 2016” kuueks päevaks külastajatele uksed 32 Eesti mõisa. Neist kolm – Atla, Vigala ja Vaimõisa mõis – asuvad Raplamaal. Kolm külastuspäeva on seljataga, kolm veel ees – 30.-31. juulil ja 13. augustil. Mõisad on avatud kl 10-18.40. Külastuspäevadel on igas mõisas täistunnil ekskursioon giidiga, avatud on näitused ja kohvikud. Külastajad saavad esimesest külastatud mõisast kaasa osalejaraamatu, kuhu kogutakse külastuspäevadel mõisatest templeid. Selle põhjal loositakse osalejate vahel välja auhindu.
Külastusmängu eesmärk on tutvustada mõisaid laiemale publikule. Osalevate mõisate kohta ei saa küll öelda, et need oleksid unustatud, kuid nende ajaloost teatakse siiski suhteliselt vähe. “Unustatud mõisad” näitab, et ka pisut varjulisemates kohtades leidub ilusaid ja väärikaid hooneid.

Pikemalt loe 20. juuli Raplamaa Sõnumitest

Foto: Helerin Väronen.