14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD: Admiral Pitka retke finišisse jõudis 17 võistkonda

FOTOD: Admiral Pitka retke finišisse jõudis 17 võistkonda

Siim Jõgis.

Kui olete viimase nädala jooksul näinud Raplamaa metsades sõdureid ringi jooksmas, siis teadke – nad osalesid ühel maailma raskeimal militaarvõistlusel, Admiral Pitka luureretkel.

Neli ööd ja päeva metsas, rabas ja soos. Magamiseks õieti aega ei ole, süüa tuleb käigu pealt. Pidevalt tuleb end varjata vastutegevuse eest. See on kindlasti ühe (või paari) astme võrra karmim katsumus kui Põrgupõhja retk.
Admiral Pitka luureretk on raske katsumus nii oma füüsiliste nõudmiste, ajalise pikkuse kui ka raske maastiku tõttu. Ilmaasjata ei reklaamita seda kui “ilmselt raskeimat militaarvõistlust maailmas”. Aastate jooksul on selle maine vaid tõusnud. Igal aastal saab Pitka retk teoks Eesti eri piirkonnas. Korraldajad põhjendavad seda sellega, et nii ei saa Eesti võistkonnad väliskülaliste ees koduväljakueelist. Tänavu jõudis kord Raplamaale.
Algul pidi rajale minema 26 võistkonda, kuid viimasel hetkel kahanes see 25 peale. Start anti teisipäeva, 2. augusti õhtul Varbola linnusest. Väga sümboolne paik, et alustada maailma raskeimat militaar-võistlust! Veel enne seda oli võistluse ametlik avamine Rapla Maarja-Magdaleena kiriku aias, Vabadussõja mälestussamba jalamil. Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili pidas kõne ja soovis võistlejatele edu. Ka Rapla maavanem Tõnis Blank andis enda julgustavad sõnad võistlejatele rajale kaasa. Kumbki neist ei jätnud mainimata, et tegemist ei ole lihtsa katsumusega.

Pikemalt loe 10. augusti Raplamaa Sõnumitest.

Fotod: Alice Võsu ja Siim Solman

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare