11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
PersoonLauri Mõttus veab Raplamaa JK-d järgmisele tasemele

Lauri Mõttus veab Raplamaa JK-d järgmisele tasemele

Siim Jõgis.

Raplamaa jalgpallikooli esindusmeeskond tegi kevadel enne hooaja algust läbi värskenduskuuri. Uuendati nii nime kui ka ambitsioone. Endine Rapla JK Atli nimi pandi piltlikult öeldes riiulile ootele ning võeti uus, mis ühendab tervet maakonda.

Sündis Raplamaad Eesti meistrivõistlustel esindav võistkond. Seni läheb kõik plaanipäraselt. Raplamaa JK asub kolmanda liiga läänetsoonis teisel kohal, liidrist maas kolme punktiga. Silme ees on siht mängida 2017. aastal juba ühe astme võrra kõrgemal ehk teises liigas. Senise edu üks arhitekte on meeskonna treener Lauri Mõttus (39).
Ta on Raplamaa jalgpallikoolis töötanud alates selle loomisest 2012. aastal. Oma mängijakarjääri jooksul oli ta lootustandev väravavaht, kes ühel hetkel oli ka Eesti koondise vaateväljas. Sinisärkide eest ta siiski debüüti teha ei saanud. Sellele tõmbas kriipsu peale Kehtnas treeninglaagris saadud külmetus.
Lisaks Raplamaa JK esindusvõistkonna juhendamisele treenib Mõttus ka ühte noortegruppi ning viib läbi väravavahtide treeninguid.

Tuline matš Raasiku vastu
Ühe tulise lahingu pidas Raplamaa JK hiljuti Eesti karikavõistlustel Raasiku FC Jokeri vastu. Tegemist on esiliiga B-meeskonnaga, mis tähendab, et Raasiku mängib Eesti meistrivõistlustel kaks astet kõrgemal kui Raplamaa meeskond. Ometi kulges kohtumine tasavägiselt ja normaalaeg lõppes 3:3 viigiga.
Eriti emotsionaalseks tegi Raplamaa jalgpallurite jaoks mängu see, et kui 90 minutit täis tiksus, olid vastased 3:1 eduseisus. Kohtuniku poolt antud kahe lisaminutiga suutsid tabamuse kirja saada nii Karl Tamme kui ka Ken Krister Maalinn ning see viis mängu lisaajale. Seal kahjuks Raplamaa jaks enam vastu ei pidanud. Tanel Oeselg ja Teet Kallaste teenisid mõlemad punase kaardi ning Raasiku poolt lõi 116. minutil võiduvärava Priit Betlem.

Pikemalt loe 10. augusti Raplamaa Sõnumitest.

Foto: Siim Solman