Järvakandi Open nägi seenioride maailmarekordi väärilist tulemust

0

Lõppenud nädalavahetusel toimus Järvakandis 47. korda rahvusvaheline vibuturniir Järvakandi Open, kus lätlanna Julija Oleksejenko lasi uue seenioride maailmarekordi väärilise tulemuse – plokkvibu klassi duellides 144 silma.

Esialgu on see rekord küll veel ametlikult kinnitamata. Võistlusel osalesid viie riigi sportlased ja olümpiaformaati lasti kahes vibuklassis – sportvibud ning plokkvibud.
Võistlusest võttis osa ka äsja olümpiamängudel 35. koha saanud Laura Nurmsalu (Vana-Võidu Vibuklubi/Viljandi SK). Tema jaoks oli Järvakandi Open esimene võistlus pärast Rio mänge. Eelringis võidutses ta 643 silmaga, mis jääb isiklikule rekordile alla vaid nelja silmaga. Duell-laskmises tuli aga Nurmsalul tunnistada poolfinaalis Jelena Kononova (LAT) paremust ja pronksimatšis koondisekaaslase Reena Pärnati paremust ning leppida 4. kohaga. Medalid viisid sportvibu naistest koju Maris Tetsmann, Jelena Kononova ja Reena Pärnat.
Meeste klassis võitis eelringi 632 silmaga Jaanus Gross, kuid ka tema, sarnaselt Nurmsaluga, oma kohta duellides säilitada ei suutnud ja pidi leppima pronksmedaliga. Olümpiaringi võitis Leedu laskur Vladas Šigauskas ja hõbeda teenis noorlaskur Hendrik Õun.

Raplamaa Sõnumid / foto: Alice Võsu
Loe pikemalt 24. augusti Raplamaa Sõnumitest