11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJuuru läheb haldusreformiga tõenäoliselt riigikohtusse

Juuru läheb haldusreformiga tõenäoliselt riigikohtusse

Juuru vald sai kätte advokaadibüroolt HansaLaw tellitud õigusliku analüüsi selle kohta, kas planeeritav haldusreform on Eesti seadustega kooskõlas.

Analüüsis on märgitud, et sundliitmine haldusreformi kontekstis on teravas riives Eesti põhiseaduse ptk 14 § 158 ja Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 2; 3 ja 15-ga. Need räägivad omavalitsuse õigustest otsustada iseseisvalt küsimusi oma töökorralduse, arengukava ja piiride suhtes. Lisaks on HansaLaw analüüsis märgitud, et sundliitmisel on ka riive Euroopa kohaliku omavalitsuse hartaga. Selles dokumendis on kõige muu kõrval öeldud nii: Kohaliku omavalitsuse üksustega konsulteeritakse õigel ajal ja sobival viisil kõigi neid otseselt puudutavate küsimuste planeerimisel ja otsustamisel nii palju kui võimalik.
Järgmise sammuna saab Juuru vallavolikogu erakorralisel istungil kokku kolmapäeval, 24. augustil. Siis langetatakse otsus, kas HansaLaw’lt tellitud analüüsi põhjal pöörduda riigikohtusse või mitte. Juuru volikogu esimees Sirje Endre ütles, et tõenäoliselt see käik ette võetakse, kuid lõpliku otsuse langetab volikogu 24. augustil.

Siim Jõgis

10 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare