Kaitseliidu Rapla malev osales NATO ühisõppusel

0
nato

Kaitseliidu Rapla malev.

Kaitseliidu Rapla malev osales 25.-29. juulil NATO õhudessantvägede ühisõppusel Saksamaal. Õppusel osales kokku 10 riiki – Ameerika Ühendriigid, Iirimaa, Inglismaa, Holland, Saksamaa, Taani, Itaalia, Belgia, Läti ja Eestist Rapla malev.
Harjutati langevarjudega dessantüksuste heitmist lennukitelt C-130J ja kopteritelt Chinook CH-47. Üksusi heideti ümmarguste varjudega kõrguselt 380 m, mis on mõeldud madalalt üksuste kiireks maandamiseks, ning tiibvarjudega kõrguselt 4000 m. Tiibvarjude puhul ollakse enne varju avamist 3 km vabalangemises, ca 60 sek.
Õppust korraldatakse igal aastal Saksamaal ja Rapla malev on osalenud ning koostööd teinud alates 2009. aastast. Klassikalises mõistes ei ole Eestil dessantvägesid, mis on rikaste suurriikide pärusmaa, aga kaitseväel ja Kaitseliidul on erinevaid väikeüksusi ning kaugluuregruppe, kellel on n-ö õhust langevarjudega ja varustusega maandumise võimekus. Õppuse väga oluline roll oli ka koostöö liitlastega.

Foto: Kaitseliidu Rapla malev