Kasvamine usu ja armastuse kaudu

0
Tiit Michelson

Helerin Väronen.

Rapla külje all Valtus elab koos naise, noorima poja ja kass Kataga Tiit Michelson (55). Tavaliselt leiab Tiidu mõnelt ehitusobjektilt, aga neljapäeviti ja pühapäeviti kohtab teda Jehoova tunnistajate kuningriigisaali koosolekutel. Tiit on nimelt üks Rapla staažikamaid Jehoova tunnistajaid.

Päritolult on Tiit Järvakandi poiss. Hariduselt on ta haljastaja ja metsamees, enamuse oma elust aga ehitusega seotud olnud. Hetkel töötab ta oma pojale kuuluvas firmas Plaadisheffid OÜ. Oma naise Tiinaga kohtus Tiit spordikoolis, kus nad olid klassikaaslased. Praegusesse koju kolisid Tiina ja Tiit 1985. aastal. Aastate jooksul on kasvanud nii pere, elamine kui ka teadmised piibli kohta.
Piibli tundma õppimine algas Tiidul ja Tiinal Eesti taasiseseisvumise alguses, kui kaks last olid juba olemas ja tundus kuidagi õige, et nad tuleb ristida. Varem ei teadnud nad piiblist suurt midagi. Tiinal olid küll vaimsed huvid ja koos käidi ka kirikus kontsertidel, kuid vastuseid oma küsimustele nad sealt ei saanud.
Nõukogude ajal kehtisid teised reeglid, usust sel ajal ei räägitud, pärast taasiseseisvumist oldi ühtäkki vabad, teha võis mida hing ihkas. Kuid paljud olid segaduses, et kuidas edasi elada, missuguste reeglite järgi elada. Inimestes tekkis vajadus uurida vaimseid väärtusi. Läks lahti üleüldine usubuum. Inimesi huvitas aina enam, mis on elu mõte ja mis saab pärast surma.

Pikemalt loe 3. augusti Raplamaa Sõnumitest.

Foto: Alice Võsu.