Kirju ajalugu ja käsitööõlled Vaimõisas

0
Vaimõisa

Helerin Väronen

Eesti Mõisakoolide Ühenduse külastusmängul “Unustatud mõisad 2016” avavad kuueks päevaks külastajatele uksed 32 Eesti mõisa, neist kolm Raplamaal – Atla mõis, Vigala mõis, Vaimõisa mõis. Veel on jäänud üks külastuspäev, 13. august. Külastuspäevadel on igas mõisas täistunnil ekskursioon giidiga, avatud on näitused ja kohvikud. Külastajad saavad esimesest külastatud mõisast kaasa osalejaraamatu, kuhu kogutakse külastuspäevadel mõisatest templeid. Selle põhjal loositakse osalejate vahel välja auhindu.
Külastusmängu eesmärk on tutvustada muidu koolidena tegutsevaid või tegutsenud mõisaid laiemale publikule. Osalevate mõisate kohta ei saa küll öelda, et need oleks unustatud, kuid nende ajaloost teatakse vähe. “Unustatud mõisad” näitab, et ka varjulistes kohtades leidub ilusaid ja väärikaid hooneid.

Foto: Helerin Väronen

Pikemalt loe 3. augusti Raplamaa Sõnumitest.