Kontroll tuvastas sigade puudumise talulaudas

0
seakatk

Vivika Veski.

Rämingu talu peremees Mats Arnik lubas sigade Aafrika katku tauditõrje järelevalvet tegevad veterinaarametnikud lauta alles teisel külastuskorral – sigu laudast ei leitud.

Veterinaar- ja toiduameti Raplamaa veterinaarkeskuse peaspetsialist Riina Kaukver selgitab peremehele kohaletuleku põhjust: „Eesmärk on veenduda, et sigu ei ole. Eelmine kord ei lastud meid sisse. Desomatti ukse ees ei olnud.”
Sigade katku üha laiema leviku tõttu kontrollisid veterinaarametnikud juulis kogu Eestis veel kord kõiki seafarme, lisaks vaadati üle ka majapidamised, kus varem peeti sigu, kuid mille omanikud on väitnud, et on seapidamise lõpetanud.
Rämingu tallu Rabivere külas Kohila vallas jõudis kontroll 19. juulil. Peremees Mats Arnik küll allkirjastas akti, milles väitis, et tal sigu pole, kuid ametnikku lauta sisse selles veenduma ei lubanud.
Pärast kontrollide külaskäiku helistas Mats Arnik Raplamaa Sõnumite toimetusse, väljendades pahameelt tema majapidamisse tungimise pärast. Uue kontrollkäigu ajaks kutsus ta kohale ajakirjanikud.

Foto: Alice Võsu.

Pikemalt loe 3. augusti Raplamaa Sõnumitest.