Kuimetsa vanatehnikapäeval osales üle saja sõiduki

0
kuimetsa

Mariliis Vest.

Möödunud laupäeval sõitis Kaiu valda Kuimetsa külla kokku üle saja vanatehnika omaniku ning rohkelt pealtvaatajaid. Peeti järjekorras teist Vanatehnika päeva.

Nagu ürituse korraldaja Juhan Laansoo oli lubanud, tuli Kuimetsa külla laupäeval kokku üle saja masina – täpsemalt 146. Paljud osalejad saabusid Eestimaa eri paigust, rohkesti oli neid ka välisriikidest. Kõige vanem sõiduriist viis külastajaid tagasi aastasse 1910. Seega sai kogu vaatajaskond imetleda rohkem kui saja aasta vanust täiesti töökorras masinat. Aga ega teisedki kohaletulnud sõidukid pilkudeta jäänud. Vanad mootorratad, autod, endisaegsed tuletõrje- ja politseiautod tekitasid vanemas generatsioonis nostalgiat, noorematele aga pakkusid põnevust ja äratasid uudishimu.

Pikemalt loe 10. augusti Raplamaa Sõnumitest.

Foto: Sigrid Algre