Märjamaal pidutseti pool nädalat

0
märjamaa folk

Reet Saar.

XI korda peetud Märjamaa Folk ja XIX Märjamaa päevad olid seekord kantud pulmateemast. „Kas see oli ikka ehtne pulm?“ küsis müüja käsitöölaadal pärast 5. augusti õhtul Haimre rahvamaja pargis peetud pulmapidu.

„Kõik oli päris,“ kõlas vastuseks. Leivad panid ühte kappi Kaia Eestist ja Maarten Belgiast, aga sellest võisid osa saada kõik soovijad, kes pileti lunastasid. Ka folgi peakontsert oli kantud pulmateemast, samuti pikiti see lustakalt sisse võistutantsimisse.
Kaks-ühes üritus – Märjamaa päevad ja Märjamaa folk on nii läbi põimunud, et on saanud sünonüümiks. Lühem ja suupärasem nimetus „folk“ katab ära mõlemad – nii ütlesid korraldajad Märjamaa valla suve esimese suursündmuse avamisel. Alanud nädalal järgnevad sellele XX korda peetavad Varbola puupäevad.
Kui heakorrakonkursi võitjad olid rahva ees oma autasud kätte saanud, astusid lavale väliskülalised. Need on igal aastal nii oodatud hetked, mis annavad aimu, milliste hõrkude tantsusammude ja huvitavate kostüümidega publikut seekord kostitatakse. Näiteks Kreeka rahvatantsurühma Estia Pieridon Mousson mehed nägid oma lehvivate särkide, nende peal olevate erilise lõikega vestide ja tuttidega kingadega välja nagu puhevil kuked. Soomest oli Hollolan Nuorisoseura Purpuri, Lätist, Märjamaa sõprusvallast Cesvainest naisrühm Dzeldes ja noorterühm Spriditis.

Pikemalt loe 10. augusti Raplamaa Sõnumitest.

Foto: Alice Võsu