Õige lugu võib muuta kõike

0

Selleks, et hoida jutuvestmise traditsioone elus, toimuvad viiendat aastat järjest Jutupühad. Sel aastal algasid Jutupühad 20. augustil ning kestsid 26. augustini.

Jutuõhtud ja töötoad viidi läbi Eesti erinevates kohtades. Üks avaüritusi oli koduõuejutuõhtu Mäe-Kõivu talus Lohu külas Kohila vallas.
Perenaise Anneliis Kõivu koduõuele, intiimsesse keskkonda olid 20. augusti õhtul kogunenud neli jutuvestjat maailma eri paigust, kuulajad ja Jutupühade peakorraldaja Piret Päär. Jutuvestjad Maja Bumberák Ungarist, Said Salama Iisraelist, Georgiana Keable Norrast ja Giovanna Conforto Itaaliast kasutavad oma igapäevases töös lugude jutustamist. Lugude teemad olid erinevad: ilm, vabadus, armastus, austus traditsioonide vastu. Lisaks jutule kasutas Maja oma esinemises laulu ja Said pantomiimi.
Mõned lood olid mõtlemapanevad, osa aga mõjusid kui naeruteraapia.

Helerin Väronen / foto: Helerin Väronen
Loe pikemalt 31. augusti Raplamaa Sõnumitest