11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSOlümpia ennustusvõistlus kulgeb tasavägiselt

Olümpia ennustusvõistlus kulgeb tasavägiselt

Raplamaa Sõnumite ennustusvõistlus on seni läinud erakordselt tasavägiselt. Ükski ennustaja pole suutnud suurt edu veel sisse teha.

Pärast esmaspäevaseid võistlusi juhib ennustustabelit Heiki Kivilo. Tema on kogunud seni 11 punkti. Ühe punkti vähem on teeninud Olev Kalmus ning üheksa punkti peal on praeguse seisuga tervelt üksteist ennustajat. Aga pooled tulemused ei ole veel selgunud.
Kolm nädalat tagasi kuulutas Raplamaa Sõnumid välja olümpiamängude ennustusvõistluse, millele laekus 46 vastust. Nüüdseks on kõikidel ennustajatel esimesed punktid käes. Nulli peale ei ole jäänud mitte keegi. Kõige vähem on kaks ennustajat seni kogunud neli punkti.
Erakordselt meeldivaid kogemusi pakkus Eesti olümpiafännidele meeste sõudmise neljapaadi finaal, mis ühe päeva võrra edasi lükati. Õnneks suutsid Eesti mehed näidata finaalis oma tugevust ja tõid meile esimese medali. Teisipäeva hommikuse seisuga võib öelda, et Eesti on kogunud ühe medali rohkem kui Läti ja Soome sportlased. Aga pool olümpiat on veel ees ja see pilt võib kardinaalselt muutuda. Närvikõdi pakkusid eestlastele ka kettaheitjad ja maadleja Heiki Nabi.
Martin Kupperi viimase vooru heide 66.58 oli niivõrd ilus, et paiskas meie mehe hoobilt medalipositsioonile. Siiski suutsid viimases voorus temast mööduda veel Daniel Jasinski ja Cristoph Harting, jättes Kupperi umbes poole meetriga medalita. Tubli töö Kupperi poolt igal juhul. Kahjuks ei suutnud Gerd Kanter Rios oma hooaja tippmarki parandada.Tema parim katse näitas tulemust 65.10 ja andis kokkuvõttes viienda koha.
Sarnaselt Kupperiga oli ka Nabi medalile lähedal, võisteldes pronksimatšis venelase Sergei Semenoviga. Noore venelase jõud käis seekord siiski üle ning jättis Nabi Rios medalita. Lehe ilmumise hetkeks on selge ka tõstja Mart Seimi tulemus. Enamik ennustajaid pakkus talle medalikohta. Järgmises Raplamaa Sõnumite numbris on selge juba ennustusvõistluse lõplik paremusjärjestus.

Praegune punktitabel:
11 – Heiki Kivilo
10 – Olev Kalmus
9 – Heljo Klaas, Maie Ütsmüts, Piret Sõber, Andrus Jürimaa, Ketlin Evisalu, Günther Erik Nisu, Kaire Keelmann, Kaido Keelmann, Tauri Talmet, Ene Henning, Ants Lindre
8 – Merle Piirimees, Sandra Kala, Jaanus Piirimees, Are Vest, Aivo Paljasmaa, Sander Kala, Piret Sõber, Rivo Vaherna, Karl Erik Strandberg, Rainer Ladoga, Ülle Vaherna, Karla Keelmann

Siim Jõgis