Pitka retkele startis 26 võistkonda

0
pitka retk

Siim Jõgis.

Teisipäeva, 2. augusti õhtul alustasid 26 neljaliikmelist võistkonda rahvusvahelist militaarvõistlust Admiral Pitka luureretk. Esimene võistkond läks Varbola linnusest rajale kell 21.
Admiral Pitka retk reklaamib end kui “ilmselt raskeim militaarvõistlus maailmas”. Võistkonnad peavad nelja päeva jooksul läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult ligi sada kakskümmend kilomeetrit. Igal aastal toimub see võistlus Eesti eri piirkonnas. Tänavu on kord jõudnud Raplamaale.Tegemist on rahvusvahelise võistlusega, kus kahe esindusega on väljas Poola, Soome, Taani ja Suurbritannia relvajõud. Ühe tiimi lähetasid rajale Rootsi, Ameerika Ühendriigid, Hispaania ja Leedu. Nende kõrval võtavad mõõtu ka mitmed Eesti võistkonnad. Teiste seas paneb oma võimed proovile Naiskodukaitse Rap­la ringkonna esindus.

Foto: Alice Võsu

Pikemalt loe 3. augusti Raplamaa Sõnumitest.