14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSVahastu küla - keha Raplas, hing Järvas

Vahastu küla – keha Raplas, hing Järvas

Mariliis Vest.

Väikese Vahastu küla suured südamed peavad taas seesmist võitlust: kas olla üks osa Järva- või Raplamaast? Ääremaa ollakse nii ühel kui ka teisel juhul, aga hinges kisub inimesi tõsimeeli naabermaakonda.
Vahastu küla Kaiu vallas on Raplamaal nii piiri ääres, kui üldse võimalik on olla. Vahastuga saab lõpu Raplamaa ja alguse Järvamaa. Praeguse territoriaalse korralduse järgi jääb küla maakonna „pealinnast“ lausa 43 kilomeetri kaugusele. Kauges külas elab 73 inimest. Kõrval Suurekivil, mida kohalikud peavad osaks endast, 40 inimest. Ajalooliselt on oldud osa Järvamaast, samas ka Harjumaast.
Ajaga on nii mõndagi muutunud. Nüüd pääseb Raplasse mööda asfalteeritud teed. Türi ja Paide poole peab endiselt kruusateid pidi sõitma. Käimas oleva haldusreformiga seoses kerkib õhku tõsine küsimus: miks peaks Vahastu küla jätkama Raplamaal, kui Väätsani on 17 kilomeetrit, Türini 20 kilomeetrit ning Paideni 27 kilomeetrit? Võtsime päeva, et kuulata kohalike elanike ning suvitajate seisukohti, eelistusi ja arvamusi.

Foto: Alice Võsu.

Pikemalt loe 3. augusti Raplamaa Sõnumitest.

8 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare