Diplomaadid tutvusid Järvakandis klaasipuhumisega

0

Igati väärikas seltskond välisriikide suursaadikuid ja diplomaate külastas neljapäeva, 15. septembri ennelõunal Järvakandi klaasimuuseumi. Tegemist oli iga-aastase maaeluministeeriumi ringkäiguga, kus diplomaatiline korpus sai tutvuda Eesti eluga väljaspool pealinna.
Ürituse korraldaja Ruve Šank selgitas, et tänavuse väljasõidu idee oli diplomaatidele näidata, millega tegelevad inimesed maapiirkonnas, kui nad ei tööta põllumajanduses. Lisaks Järvakandi klaasimuuseumile külastasid nad Raplamaal ka Atla mõisa. Edasi viis teekond neid tutvuma Viljandi- ning siis Valgamaaga.
Diplomaatide delegatsiooni kuulus näiteks Ameerika Ühendriikide suursaadik James D. Melville. Kokku osales sellel ringkäigul 34 diplomaati (nendest 12 suursaadikut) kahekümnest saatkonnast. Lisaks USA-le osalesid näiteks Valgevene, Austria, Türgi, Jaapani ja Moldova suursaadikud.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman