14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelKohila Vineer laieneb sada protsenti

Kohila Vineer laieneb sada protsenti

Kohila Vineer OÜ on juba mõned aastat üks suuremaid tööandjaid maakonnas. Õige pea jõuavad lõpule laienemistööd, mis muudavad ettevõtte veel suuremaks, paremaks, võimsamaks.

Oktoobri esimene nädal on pühendatud ettevõtlusele ja ettevõtlikele inimestele. Ettevõtlusnädala kulminatsiooniks on auhinnagala Eesti Parimad Ettevõtted 2016 13. oktoobril Tallinnas, kus jagatakse tunnustust viies kategoorias. Kohila Vineer OÜ on nomineeritud kategoorias “Aasta välisinvestor”. Novembris valmib firmal uhiuus lisahoone, mis on mahult sama suur kui olemasolev. Nendel põhjustel võtsime ette külaskäigu Kohilasse.
Ettevõtte tootmisala on ümbritsetud aiaga, mida valvavad turvamehed. Enne sisenemist peame ohutuse mõttes selga tõmbama kollased helkurvestid, sest platsil sõidavad nii väiksemad kui ka suuremad masinad. Meid võtab vastu Kohila Vineer OÜ finantsjuht Ruth Grünthal, kes tutvustab ettevõtte tegevusalasid, põhimõtteid ning tootmisprotsessi. Umbes tunniajasel ekskursioonil näeme toorainet, kõiki seadmeid ning vineeri tootmist otsast lõpuni. Kuigi meie näeme, kuidas metsast tulnud palgist valmib vineerplaat, pildistada seda ei tohi. Seega peab lugeja leppima õues tehtud piltidega.

Töötajate arv viiekordistub
Esmalt tuleb selgeks teha üks tähtis mõiste: spoon. Sellest tuleb järgnevalt palju juttu. Spoon on õhuke puiduleht, mis on vineeri tootmisel võtmetegur. Spoonide kokkuliimimisel moodustubki vineerplaat, nagu me seda tunneme.
Kohila Vineer OÜ alustas tootmisega 2011. aastal, põhitegevusalaks kasespooni ja -vineeri tootmine ja tootearendus. Ettevõte on sajaprotsendiliselt Läti kontserni Latvijas Finieris tütarettevõte. Emafirmal on üle kogu maailma mitmeid müügiesindusi, kõige kaugem neist asub Jaapanis. Kohila Vineeri eesmärk on olla stabiilne partner kohalikele metsaomanikele ja puidutarnijatele. Igal aastal vajatakse tootmiseks ligikaudu 120 000 tm kasepuitu.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 28. septembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare