Raamatute vägi on võimas

1
suveraamat

Kohila gümnaasiumi saal täitus reedel, 23. septembril lastega, et pidulikult tähistada maakondliku programmi “Suvelugemine 2016” lõppu. Programmi eesmärk on panna lapsi rohkem lugema ning muuta lugemine neile nauditavaks.

Suvelugemise programm on mõeldud eelkõige 1.-9. klassi lastele, kuid oodatud olid ka need lapsed, kel lugemine selge, kuid koolis veel ei käi. Terve suve kogusid lapsed loetud raamatute eest lugemispassi templeid. Meelepäraseid raamatuid sai valida nimekirjast, milles raamatud olid jagatud kolme vanuserühma. Iga loetud raamatu kohta tuli anda tagasisidet ja mida põhjalikumalt, seda parem.
Suvelugemise peo avas Kohila raamatukogu juhataja Kristiina Bender, kes sõnas, et lugemine on mõnus, lahe ja loominguline tegevus. Kohila gümnaasiumi direktori asetäitja Kalmer Vilepill sõnas, et raamatud on toredad, kuna igal järgmisel leheküljel võib olla mõni üllatus.

Helerin Väronen / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 28. septembri Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
Jaanus Kõrv
Külaline
Jaanus Kõrv

See oli tore üritus, mida mul oli rõõm juhtida. Jääb aga arusaamatuks, kust võttis ajakirjanik voli (või oli tegemist lihtsalt pealiskudsusega) segi ajada nimed. 1. Kalmer Vilepill on gümnaasiumi haldusdirektor, igati tubli mees omal kohal, kuid kes pole kunagi ühtki päeva ega õhtut juhtinud. 2. Päevajuht olin mina ja seda ametit olen pidanud juba aastakümneid. 3. Selgitust ega vabandust ma ajalehelt ootama ei jää, seda niikuinii ei tule -enne hakkab kipskuju kemmergus käima. Jaanus Kõrv alias Küla Karla