Riigimaja trepp saab valmis järgmisel suvel

1
riigimaja

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) teatas eile,         27. septembril avalikult, et RKAS lõpetas eilse seisuga Rapla haldushoone väliala ehitustööde töövõtulepingu OÜ-ga Viskari seoses lepingu tingimuste olulise rikkumisega ning esitas ehitajale ka leppetrahvinõude.
RKAS ja OÜ Viskari sõlmisid selle aasta märtsis töövõtulepingu Rapla haldushoone välitööde (sh välistrepi ehitus) teostamiseks. Esialgse kava kohaselt pidid välitööd lõppema 19. augustiks. Hiljem tähtaega pikendati kuni septembri lõpuni.
RKAS-i ehitusjuht Priit Püss selgitas, et nad on korduvalt pöördunud töövõtja poole ja juhtinud tähelepanu nende poolt koostatud tööprojekti puudustele ning olulisele mahajäämusele ehituslepingus sätestatud tähtaegadest. Püss lisas, et ehitajale on antud võimalus mahajäämus likvideerida, kuid ehitaja ei pidanud oma lubadustest kinni. Seetõttu oli RKAS sunnitud lepingu lõpetama.
RKAS-i pressiteate kohaselt teostavad nad tehtud tööde ülevaatamise, mõõtmise ja hindamise ning seejärel kuulutatakse oktoobris välja uus riigihange ehitaja leidmiseks. Rapla riigimaja välitööde uus valmimistähtaeg nihkub järgmise suveni.

RKAS väljendab kahetsust tekkinud ebamugavuste pärast kõigi hoones töötavate ja seda külastavate inimeste ees.

Stina Andok  / foto: Siim Solman

uuemad vanemad enim hinnatud
arutleja
Külaline
arutleja

Kas asi lõppebgi ainult sellega et teine firma võtab töö üle.See et firma tegi vähempakkumise millele jõud peale ei hakanud peaks olema kõvade sanktsioonidega .Ärgu proovigu üle oma varju hüpata.Ei saa loota et kuskilt pärnumaa padrikutest või alutaguse metsadest püütakse poetagant paar jorssi kinni kes tulevad 2 e. tunnis tööd tegema.