6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelRVG tüdrukud õppisid USA-s ettevõtlust

RVG tüdrukud õppisid USA-s ettevõtlust

Rapla Vesiroosi gümnaasiumi abituriendid Caroly Nisu ja Emily Aalde veetsid suvevaheaega eakaaslastega võrreldes teisiti. Neli nädalat õppisid nad Ameerika Ühendriikides ettevõtlust.

11. juulil lendasid Caroly ja Emily Tallinna lennujaamast esmalt Frankfurti, sealt juba teise lennukiga Bostoni poole. See oli tüdrukutele esimene kord viibida Ameerika Ühendriikides. USA-sse viis neid Balti-Ameerika Vabaduse Fond, mis eelmisel õppeaastal pakkus 11. klassi lõpetanutele võimalust minna kuuks ajaks ennast ettevõtluse alal Ühendriikidesse harima. Tüdrukud otsustasid võimalusest kinni haarata. Tagasi Eestisse jõudsid nad 6. augustil.
Kolmest Balti riigist kandideeris programmi kokku 880 õpilast. Kandideerimiseks tuli saata hobisid ja tegevusi tutvustav ingliskeelne avaldus, õpitulemused ja soovituskirjad. Nii Eestist, Lätist kui ka Leedust valiti esmalt välja kolmkümmend kandidaati, kes pääsesid ingliskeelsele intervjuule. Kolmekümnest selekteeriti igas riigis välja 12-13 õpilast, kes projekti pääsesid. Eestlasi käis Ühendriikides kokku kolmteist, nende hulgas siis ka meie kaks tüdrukut.

Mariliis Vest / foto: erakogu
Loe pikemalt 28. septembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare