Kalendri valmimise lugu

kalender

Novembri alguses saab valmis Raplamaa 2017. aasta kalender, mis ühendab korvpalli ja pärimuskultuuri. Kalendrist leiab 13 fotot, mille peategelased on Avis Rapla korvpallurid, kes on sattunud pärimusmaailma ja sellest täie tõsidusega osa võtavad.
Nõnda võib fotodel näha korvpallipoisse rabas, sepikojas, kõrtsus, köögis, puutööl jne. Fotod on lavastatud Raplamaalt üles kirjutatud vanasõnade, regilaulukatkendite ja rahvakalendritavade järgi. Nimelt on Eesti Rahvaluule Arhiivis üle 10 000 kirje pärimuse kohta, mis üles kirjutatud siit meie tänaselt Raplamaalt. Kalender on väikene samm selles suunas, et seda rikkust tutvustada.

Mari Tammar, projektijuht / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 12. oktoobri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Oliver Metsalu: Sisimas ootasin Raplaga liitumist Avis Rapla värskeim täiendus on kohalikule publikule vägagi tuttav mees. Oliver Metsalu (23) on Rapla korvpallimeeskonna helesinist ja punast vormi ka...
Aafrika juurtega hollandlane püüab Avis Rapla mad... Eelmise nädala reedel saabus teade, et Avis Rapla on lõpuks leidnud sobiva keskmängija, keda on tegelikult otsitud sügisest saati. Selleks mängijaks o...
FOTOD: Avis Rapla jäi Tartule alla Laupäeval, 28. jaanuaril kohtus Avis Rapla korvpallimeeskond koduses Alexela korvpalli meistriliigas Tartu Ülikooli meeskonnaga. Sadolini spordihoones...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga