11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD: Kohila astus tubli sammu Meistrite Liiga teise ringi suunas

FOTOD: Kohila astus tubli sammu Meistrite Liiga teise ringi suunas

Kohila VK/E-Service naiskond astus teisipäeva õhtul tubli sammu Meistrite Liiga teise eelringi suunas. Koduväljakul alistati Montenegro meister Luka Bar tulemusega 3:1 (25:15; 22:25; 25:13; 25:21). Tegemist oli ajaloolise kohtumisega, sest Kohila naiskond ei ole kunagi varem nii kõrgel tasemel mänginud. Meistrite Liiga näol on tegemist Euroopa kõige kõrgema võrkpalli sarjaga naistele.

3:1 võit annab Kohilale head võimalused, et võidelda edasipääsu eest järgmisesse ringi. Korduskohtumine toimub juba tuleval laupäeval, 22. oktoobril Montenegros. Kuigi edasipääsu kindlustamiseks piisab Kohilale kahe geimi võitmisest, siis ütles naiskonna peatreener Peeter Vahtra, et nii ei ole võimalik naiskonda häälestada. “Ma ei saa häälestada naiskonda nii, et lähme võitma ainult kahte geimi. Me läheme Montenegrosse panema täiega ja teame, et iga punkt on kulla hinnaga,” ütles Vahtra.

Teisipäevases matšis tegid mõlemad naiskonnad omajagu tehnilist praaki. Näiteks Luka Bari mängijad suutsid teha tervelt 21 serviviga. Üldkokkuvõttes oli Kohila küll parem, kuid mitte piisavalt, et mõelda juba edasipääsu peale. Peeter Vahtra ütles, et laupäevaseks korduskohtumiseks tuleb ennekõike parandada servi vastuvõttu. “Vastane uhas serve nii et vähe pole. Nüüd on kaks võimalust. Halvem variant on see, kui nad hullud servid platsile saavad. Lihtsam on see kui nad natuke hoogu maha võtavad,” ütles Vahtra. Ta lisas, et kohati olid vastased tugevamad, kui ta arvas. Kõige suurem üllatus oli tema sõnul servide võimsus. Rünnak oli Kohilal see-eest selgelt parem. Nii Kertu Laak kui venelanna Anastasiia Gorina tõid Kohilale väga ilusaid ja väärtuslikke punkte. Laak tõi Kohila resultatiivseimana 18 punkti. Anastasiia Gorina arvele kanti 16 punkti, ukrainlanna Tatjana Karpušina lisas 9.

Põhiline mille Kohila naiskond Montenegrosse kaasa võtab on kolm geimivõitu. “Siin pole mingit vahet, kas oleksime võitnud 3:0 või 3:1. Hea ongi, et saime rohkem mängida, sest meil oli mida õppida” ütles Vahtra. Esimeses geimis lasid tehnilist praaki sisse mõlemad naiskonnad. Kohila eksis siiski vähem ning nii suudeti võita 25:15. Eriti veenev oli nende edu geimi lõpus. Teises geimis oli kodunaiskond pidevalt kaotusseisus. Luka Bar ei lasknud neid kuidagi endale lähedale. Ühel hetkel oli montenegrolannade eduseis 13:20. Lõpuks võtsid nad geimivõidu 25:22. Kolmas geim sarnanes mitmeti esimesega. Kohila oli selgelt parem ning läks 25:13 võiduga mängu 2:1 juhtima. Neljas geim oli väga tasavägine. Viimane viigiseis oli 15:15 ning sealt edasi suutis Kohila näidata pisut paremat mängu. Tulemuseks 25:21 võit.

Laupäevane mäng Montenegros saab Eesti aja järgi alguse kell 18:00. Kui Kohila peaks sellest paarist edasi pääsema, siis ootab neid järgmises ringis ees Serbia klubi Partizan Vizura. Vastasel juhul jätkatakse mängu ühe astme võrra madalamas Euroopa karikasarjas.

Siim Jõgis / Fotod: Siim Solman

Vaata ka fotosid SIIT.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare