Igasügisene kohtumispaik – Velise laat

0
velise laat

Viieteistkümne aastaga on Velise laat tugevalt kanda kinnitanud Rapla kandi inimeste kalendrites. Juba enne väljakuulutamist on paljudes kodudes kalendris oktoobrikuu esimese laupäeva peal Velise laada broneering. Kui mujale laadale suve jooksul ei jõudnud, siis sinna lihtsalt peab minema.

Kuueteistkümnes Velise laat ei tüürinud oma väljakujunenud traditsioonidest kõrvale. Nii mõneski sündmuses, vaat et isegi teatud müügipunktide asukohas võib alati kindel olla. Nii olid ka sel aastal head ja tublid inimesed küpsetanud tordioksjoni tarbeks nii võileiva- kui ka magusaid torte. Velise laada üks korraldajatest Mervi Vaarmann ütleb, et enam ei pea isegi suurt üleskutset tegema, inimesed juba teavad ja teevad niikuinii. Sel aastal oli isegi üks üllataja. Ühe tordi andis oksjonile täiesti võõras noor neiu.

Stina Andok / foto: Stina Andok
Loe pikemalt 5. oktoobri Raplamaa Sõnumitest