14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKehtna vald võitleb pangaautomaadi eest

Kehtna vald võitleb pangaautomaadi eest

Eelmises Raplamaa Sõnumite numbris kirjutasime, et alates 6. detsembrist kaob Kehtna A&O kauplusest valla ainukene pangaautomaat. Vald ei lepi selle otsusega, samas pakub Coop Eesti sularaha väljavõtmiseks alternatiivseid võimalusi.

Üks võimalus Kehtnas sularaha välja võtta on Coopi pakutav Säästukaart Pluss. Selle kaardi omanikul on nimelt võimalus Coopi poodides (Konsum, A&O kauplus, Maksimarket) müüjatelt paluda, et nad annaksid kaardi arvelt välja sularaha. Kehtna A&O kaupluse müüjad ütlevad, et säärast võimalust kasutatakse nende poes aga väga harva. Seda mitmel põhjusel. Esiteks tuleb Säästukaart Plussi kasutamisel maksta intressi ning lisakaardihooldustasu ja hiljem tuleb võetud raha ülekandega tagastada. Eakamate inimeste jaoks, kes arvutit ei tunne, on see liiga keeruline. Tõsi, on ka neid, kes seda teenust kasutavad, kuid neid on siiski üksikuid.
Coop Finantsi müügi- ja turundusjuht Tiina Tali ütles, et jaanuarist septembrini väljastasid Coop Eesti Raplamaa kauplused sularaha ca 3500 korral ehk suurusjärgus nelisada tehingut kuus. Kokku on Coop Eesti kauplused väljastanud sel perioodil üle 6 miljoni euro sularaha.
Tali selgitab, et sularaha väljastus Säästukaart Plussi abil maksab kaks protsenti tehingu summast, sealjuures minimaalne tehingutasu on üks euro. Ehk siis Säästu­kaart Plussi abil on Tali sõnul mõistlik välja võtta vähemalt viiskümmend eurot sularaha korraga. Kaardi vormistamine on kõigile tasuta ning kaart on intressivaba neljakümne päeva jooksul. Sellest tulenevalt ei maksa lõviosa klientidest Säästukaart Plussi eest sentigi intressi, väidab Tali.
Säästukaart Pluss kaardi kuuhooldustasu on 0,95 eurot, kuid kui klient kasutab Säästukaart Plussi maksekaar­dina Coop Eesti kauplustes, on selline kuuhooldustasu Tali arvates pigem sümboolne summa, sest Coop Eesti regulaarsed kliendid saavad Säästukaart Plussiga makstes märkimisväärselt soodustusi ning boonuspunkte, mis ületab oluliselt 0,95 euro suurust kaardihooldustasu.

Vallavalitsus kavatseb võidelda
Eelmisel nädalal toimunud Kehtna vallavolikogu istungil soovis volikogu liige Mati Kutser teada, mis põhjusel likvideeritakse Kehtnas asuv pangaautomaat. Vallavanem Indrek Kullam ütles, et vallavalitsus tegeleb selle teemaga ning valitsusel on kavas saata pangale protestikiri pangaautomaadi sulgemise vastu.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 26. oktoobri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare