Kingsepp, kes teeb ka võtmeid ning parandab nahk- ja tekstiilesemeid

0
kingsepp

Juba mõnda aega on terasemad vaatajad märganud Rapla peatänava Tallinna maantee ja Kohtu tänava nurgal asuvates poeruumides tegevust. Septembri viimasel laupäeval, 24. septembril sai lõpuks ilmseks, et aadressil Tallinna maantee 37 on oma pesa teinud tõeline Hunt Kriimsilm.

Lisaks oma peamisele tegevusalale, kingsepatööle, hakkab Maiu Piirimets pakkuma ka naha- ja tekstiiltoodete parandust ja meisterdama võtmeid ning müüma kasutatud riideid ja käsitöödki.

Saatuslik kohtumine
Rapla kõige uuem kingsepp Maiu Piirimets on terve elu olnud meister mitmel alal. Kingsepatööga puutus ta kokku juba teismeeas, kui 14-aastaselt asus tehnikakoolis õppima mudeljalatsite valmistamist. Pärast kahte kooliaastat läks Maiu tööle mudeljalatsite vabrikusse Välk. Seal jõudis ta olla umbes aasta, enne kui sündis tütar Kristi.
Pärast lapse sündi pidas Maiu väga erinevaid ameteid. Ta on olnud zootehnik, põllutööline, kokaabi, kassapidaja, raamatupidaja, laohoidja ning viimased 20 aastat Rapla G4S esinduses müügijuht ja kliendihaldur. Kui ta eelmisel aastal sealt koondamisteate sai, „tuli mõelda, mis edasi,“ ütleb Maiu.

Stina Andok / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 5. oktoobri Raplamaa Sõnumitest