Rait-Riivo Laane aitab Kreeka klubil pürgida kõrgliigasse

0

Suvel Eesti koondises südikaid etteasteid näidanud Rait-Riivo Laane (23) on alanud hooajal end sisse seadnud Kreeka esiliigas. Ta esindab Ethnikos Piraeus B.C. meeskonda ning avalöök on hooajale antud.

Peetud on kaks kohtumist – esimeses neist tuli tunnistada Panioniose paremust tulemusega 71:81. Hooaja esimese võidu võttis Ethnikos laupäeval, 15. oktoobril, kui koduväljakul alistati Ateena Psyhiko 78:64. Mõlemas mängus aitas Laane oma meeskonda kümne punktiga.
Kohilast pärit noormehele on see esmakordne võimalus end proovile panna välisliigas. Eestis on ta varem esindanud Rapla ning TTÜ meeskonda. Lühikeses intervjuus ütles ta, et välislepingu teenimine oli pikalt tema eesmärk. Ethnikoses täidab Laane põhimängujuhi rolli ning on saanud ka vastavalt mänguaega. Näiteks Panioniose vastu viibis ta platsil 32 minutit ehk rohkem kui ükski teine meeskonnakaaslane. Ta ei tee saladust, et Ethnikose ambitsioon on tuleval hooajal mängida juba Kreeka kõrgliigas.

Kas välislepingu teenimine oli pikalt sinu eesmärk?
Eks ta ikka oli. Ei hakka varjama, iga korvpalluri unistus on pääseda nii kõrgele kui võimalik. Selle poole tuleb püüelda samm-sammult.

Mis veenis sind liituma Kreeka esiliiga klubiga Piraeus Ethnikos?
Treeneriga rääkides sain teada, et neil oli varem probleeme mängujuhtimisega

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 19. oktoobri Raplamaa Sõnumitest